היום ברור הרבה יותר מבעבר, כי תפיסה אינטגרטיבית רב תחומית לטיפול בהפרעות קשב וריכוז, המשלבת בין מוקדי טיפול שונים והנותנת כבוד למגוון של תיאוריות היא האמצעי הנכון ביותר לסייע לסובלים מבעיות קשב וריכוז. גישה אינטגרטיבית נועדה לא רק "לתקוף" את הסימפטומים מהם סובלים הילד, המתבגר או המבוגר אלא היא משלבת בין הבנת התהליכים הפיזיולוגיים המתרחשים בגופו לבין היבטים רגשיים התנהגותיים וקוגניטיביים. במסגרת גישה זו, הרי שטיפול תרופתי בלבד אינו מהווה מענה מספק ויש לשלבו יחד עם טיפול פסיכותרפי.
טיפולים דינאמיים לקשב וריכוז: לסייע לילד לבנות מחדש את בטחונו העצמי שאבד
טיפול דינאמי הוא טיפול שעוסק בכוחות המצויים בנפש שלנו המשפיעים על הדינאמיקה הפנימית שלה, ואשר משחקים תפקיד מרכזי במחשבות שלנו, ברגשות שלנו ובהתנהגות שלנו. זהו טיפול שמתייחס להיבטים הלא מודעים של ההוויה האנושית, והוא נועד לאפשר למטופל לפתח מודעות לאותם תכנים לא מודעים, זאת מתוך הנחה שהמודעות תסייע לו להבין את מקור הרגשות הכואבים ואת המניעים להתנהגות הלא רצויה, וכך תשפיע על תהליכים אישיותיים שליליים שהתפתחו בנפשו עוד מאז תקופת הילדות. טיפולים דינאמיים לקשב וריכוז נועדו לסייע לסובלים מההפרעה להתמודד לא רק עם הקשיים הטכניים שהם תוצר של הפרעת הקשב אלא גם עם ההשלכות הרגשיות שיש להפרעות הקשב על חיי היומיום במגוון תחומים (משפחה, בית, בית הספר).
ילדים בעלי הפרעות קשב וריכוז נאלצים להתמודד לא רק עם הסימפטומים הפיזיים של ההפרעה (רמת מוסחות גבוהה, קושי להתרכז לאורך זמן במשימה אחת, קושי לתכנן את הזמן כראוי, קושי להתמקד בעיקר, פעלתנות יתר וכו') אלא גם עם ההיבטים הרגשיים שלה שהם תוצר של כל הקשיים התפקודיים בהם הם נתקלים.
ילדים בעלי הפרעות קשב וריכוז לרוב יחושו תסכול וייאוש, יחוו ירידה בערך ה"עצמי" שלהם וירידה במוטיבציה- תחושות שהן פועל יוצא של חוסר ההצלחה שהם חווים על רקע הקשיים האובייקטיבים המאפיינים את התנהלותם היומיומית. טיפולים דינאמיים לקשב וריכוז מאפשרים לסובלים מבעיות קשב וריכוז להציף רגשות מודחקים מהעבר הקשורים בהפרעה ולהתמודד איתם, ומסייעים להם לפתח מיומנויות מעשיות שיצרו אצלו חוויות מעצימות ושישברו את דפוסי החשיבה שהתקבעו אצלו לאורך זמן.
כל מקרה לגופו: להתאים את השיטה הטיפולית למטופל
טיפולים דינאמיים לקשב וריכוז מבטאים רק את אחת מהגישות הקיימות בפסיכותרפיה. קיימות גם שיטות טיפוליות נוספות שהוכחו כיעילות לטיפול בהפרעות קשב וריכוז כמו טיפול פסיכולוגי התנהגותי, טיפול קוגניטיבי או טיפול המשלב את עקרונות שתי השיטות. ביצוע אבחנה ראויה של ההפרעה על-ידי אנשי מקצוע היא שלב קרדינאלי בגיבוש המענה הטיפולי ההולם. מאחר שהסובלים מהפרעות קשב וריכוז נבדלים זה מזה בסימפטומים שהם חווים כמו גם בקשיים הרגשיים בהם הם נתקלים, הרי שיש להתאים את השיטה הטיפולית למקרה הנידון.