חיי ילדינו מושפעים משמעותית מהיכולות והמיומנויות החברתיות שלהם, כאשר לכל אחד מהילדים רמה שונה ויכולות חברתיות שונות. ללא מיומנות חברתית לא ניתן להתנהל כראוי בחברה האנושית, מכיוון שמדובר במרכיב עיקרי בהתנהגותנו. זה לא מובן מאליו אצל כל ילד וזה לא משהו שבהכרח בא בטבעיות עבור כל אחד, אך שיפור מיומנויות חברתיות לילדים זו אופציה טובה עבור הילדים שמתקשים לעשות זאת באופן קליל וטבעי.
הצעד הראשון בתור אנשי חינוך וגם עבור ההורים עצמם הוא לנסות ולשים לב להתנהגות הילד. שיפור מיומנויות חברתיות לילדים יתבצע רק לאחר אבחון של הילד והבנה של הגורמים שיש לשפר, כאשר העבודה תעשה בבית או בקבוצה עם ליווי מקצועי. כל ילד שונה במהותו מהאחר וצריך להבין באמת מה הם הגורמים שיוצרים את הקושי, כדי להתאים את כל נושא השיפור באופן שהכי יתאים לכל אינדיבידואל.
כיצד לשפר את המיומנות החברתית?
לאורך חיינו אנחנו מפתחים את הכישורים החברתיים שלנו. לא כולם נהנים ממגע אנושי באותה מידה וחלקנו מופנמים יותר, אך עם זאת כדי לתפקד באופן הכי נורמלי שאפשר בחיים חייבים לפתח יכולות תקשורתיות כדי להשתלב בחברה. בתור הורים, נסו לא להביע יותר מדי דאגה בפני הילד וכלפי מצבו ונסו להימנע מהגנה מוגזמת עליו. עליכם לאפשר לילד להתמודד באופן עצמאי עם מצבים מאתגרים, על מנת לאפשר לו להתפתח באופן תקין.
לצד זאת, זה לא אומר שעליכם להיות מנותקים מהילדים לחלוטין, איזון הוא שם המשחק. נהלו שיחות אקראיות עם הילדים על נושאים רנדומליים ברגעים לא צפויים, נסו לא לתת לשיחות ללכת לכיוונים שמאתגרים את הילדים, כמו הקשרים החברתיים שלהם או חוויות רעות שהם עברו לאחרונה. באמצעות השיחות תוכלו לחזק את היכולות התקשורתיות של הילד, בכך שתאתגרו אותו לתת מענה לשאלות לא צפויות, עד כמה שהנושא יהיה סתמי.
שיפור מיומנויות חברתיות לילדים
כחלק משיפור היכולות התקשורתיות של ילדיכם, נסו לזהות את מצבו הרגשי של הילד מדי פעם ובסיטואציות שניכר כי הוא או היא נמצאים במצב רגשי כלשהו באופן מוגבר. שאלו את הילדים איך הם מרגישים ונסו לגרום להם לבטא את הסיבות שהביאו אותם לתחושות האלה, כך הילד ילמד להבין את עצמו יותר טוב ויפתח יכולת להתמודד עם מצבים ולהגיב באופן רגשי חיובי ומתון יותר. בנוסף לזה, למדו את הילד לנסות ולזהות גם את מצבם הרגשי של הסובבים אותו, כך שידע לא רק להגיב לסביבה, אלא גם לצפות אותה ולהתנהל בהתאם.
על מנת לחזק את היכולות החברתיות של הילד, נסו לחפש יחד איתו חוג שיעניין אותו. נסו לאו דווקא לדבוק במה שנחשב פופולרי, כי זה לא יוביל בהכרח לתוצאות הרצויות. אפשרו לילד להבין מהם תחומי העניין שלו, כך שהוא יוכל למצוא בחוג המתאים חברים עם אותם תחביבים ועל הבסיס הזה הוא יוכל ליצור קשרים חדשים ולחדד את יכולותיו וכישוריו החברתיים.